×
Početna Golf u Hrvatskoj Gdje igrati Akcijski plan O konferenciji Program Galerija Registracija Sponzori Sponzori Podrška Ankete Kontakt

3. Konferencija Opatija

U 2019. godini održati ćemo tri Konferencije : u Opatji (29.04.), Poreču (3.06., hotel Parentium) i Zaprešiću (sredina listopada, Vršilnica Novi dvori).

Ovo je Program 3. Konferencije golf turizma, koja će se održati u Opatiji 29. travnja 2019. godine.

 

PROGRAM
3. KONFERENCIJA GOLF TURIZMA
Konferencija je održana u Kongresnom centru Grand hotela 4 opatijska cvijeta, dvorana 1A

 

8.30 – 9.15 REGISTRACIJA SUDIONIKA

9.15 – 9.45 POZDRAVNI GOVORI

9.45 – 11.45 1. DIO : Uvodna predavanja i Panel „Aktualnosti u realizaciji golf projekata u RH“

9.45 – 9.55 PREDAVANJE : Važnost sportskog turizma za naš turizam;

Marko Perić, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

(Osvrt na povijest golfa na Opatijskoj rivijeri) 

9.55 – 10.10 PREDAVANJE : Razvoj projekta Javnog golf igrališta Brseč; Dražen Slamar, D.S. Golf

10.10 – 10.20 PREDAVANJE : Razvoj projekta Golf igrališta Matalda; Branko Domac, Jadranka d.d.

10.20 – 10.35 PREDAVANJE : Razvoj projekta Bašjunski brig, Biograd n/m; Poslovanje golf igrališta

             Riverside u Zagrebu; Antun Mikec, VMD

10.35 – 11.35 PANEL : Realizacija golf projekata u RH

Panelisti : Robert Pende (Ministartvo turizma, Pomoćnik ministra, Tomislav Boban

(Ministartvo državne imovine, Tajnik), Antun Mikec (VMD, Riverside Zg, Bašt. Brig),

Emil Priškić (Dogradonačelnik Opatije), Rikardo Staraj (Načelnik Mošćeničke Drage) .

Moderator : Dražen Slamar, D.S. Golf 

11.35 – 11.45 Pitanja i odgovori

11.45 – 12.00 PAUZA

12.00 – 14.05 2. DIO : Uvodna predavanja i Panel „Poslovanje golf igrališta u EU i Svijetu“

12.00 – 12.15 PREDAVANJE : Poslovanje golf igrališta u Sloveniji; Marko Božić, AB Golf

12.15 – 12.50 PREDAVANJE : Golf destinacija Algarve, Portugal; Maria Manuela Delgado e Silva, 

TZ Algarve 

12.50 – 13.50 PANEL : Poslovanje golf igrališta – Golf grozdovi u Europi i Svijetu

Panelisti : Emilijo Žubrinić (Hrvatski golf savez, predsjednik), Marko Božić (AB Golf, manager), Maria Manuel Delgado e Silva (Turistička zajednica Algarve, Golf direktor), Siniša Horak (Instiutu za turizam).

Moderator : Ivana Kolar, Julius Rose

13.50 – 14.05 Pitanja i odgovori

14.05 – 15.30 RUČAK (restoran Grand hotela 4 opatijska cvijeta)

16.00 – 17.15 GOLF PODUKA(Igralište Nogometnog kluba Opatija, Matka Laginje 14, 51410 Opatija)

www.golftourismcroatia.com
www.visitopatija.com
ds.golf@pu.t-com.hr , ivana.kolar@julius-rose.hr

 

Prezentacije: 

 

 


 

Priopćenje za medije

3. Konferencija golf turizma, 29. travanj 2019., Opatija

 

Poštovani,

kontaktiramo Vas kao organizatori Konferencije o golf turizmu (D.S. Golf i Julius Rose), te kao predsjednik organizacijskog odbora (Dražen Slamar).

Ministarstvo turizma RH je u Strategiji razvoja turizma u Hrvatskoj (2013.-2020.) identificiralo nedovoljnu razvijenost golf ponude te istaklo važnost njena razvoja. Nastavno, po narudžbi MINT-a, Golf Services i Institut za turizam izradili su 2017. godine Akcijski plan razvoja golf ponude Hrvatske. Započeli smo u 2018. g. sa provođenjem Akcijskog plana kroz Mjeru 1. (Informiranje javnosti o obilježjima golf) i Mjeru 3. (Edukacija administrativnog osoblja u državnim i lokalnim tijelima). Provodeći ove Mjere, prošle godine smo održali dvije Konferencije: u Poreču i Zaprešiću. U 2019. godini planiramo organizirati tri Konferencije: u Opatiji, Poreču i Zaprešiću. Konferencije se održavaju na lokacijama budućih golf igrališta.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo izvijestiti Vas da 3. Konferenciju golf turizam organiziramo u Opatiji, 29. travnja 2019. godine, u Kongresnom centru Hotela 4 opatijska cvijeta. Očekujemo visoka pokroviteljstva, kao i prošle godine, nadležnih ministarstava (MINT, MIDI, MGIPU, SDUS), Grada Opatije i Općine Mošćenička Draga, HGK i drugih. Partneri će biti Turističke zajednice Kvarnera, gradova i općina Opatijske rivjere, Hrvatski golf savez, Institut za turizam, Golf klub Rijeka, itd. Očekujemo i nekoliko kvalitetnih sponzora (Aquachem, Sport Concept, Jadranka, Prochaska, itd.).

Svrha Konferencije:

Cilj nam je informiranje i edukacija o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu, svih zainteresiranih dionika. Stvaranje pozitivne percpcije razvoja golfa u javnosti, a koja ima utjecaj i na politiku razvoja golfa u Hrvatskoj. Svrha je i obrazovanje administracije, od državne do lokalne razine, o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta sa pratećim sadržajima. Sve to bi trebalo olakšati i privlačenje investitora.

 

Tema Konferencije iznimno je atraktivna i za hrvatski sport inovativna. Pobuđuje godinama veliko zanimanje šire javnosti i medija, revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika i gospodarstvenika. Stoga je planirano održavanje tri Konferencije ove godine te ćemo nastaviti sa njima i u budućnosti.

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja najkompetetnijih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Dva panela, u kojima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava i pojedinh realiziranih i planiranih projekata, obraditi će aktualne teme trenutnog razvoja i poslovanja te predstaviti ciljeve kojima težimo.

Na konferenciji bi trebla biti ekskluzivno objavljena nova Odluka Vlade RH o kriterijima za dodjelu zemljišta za golf igrališta.

Posebna atrakcija je gostovanje vrhunskih golf stručnjaka iz Portugala i Slovenije. Direktorica golfa u Turističkoj zajednici Algarvea, Maria Manuela Delgado e Silva, predstaviti će golf destinaciju Algarvea, koja sa svojih 40 igrališta već tri godine dobija nagradu za najbolju golf destinaciju u svijetu !

Poznati slovenski manager, koji je niz godina upravljao sa golf igralištima na Bledu i u Lipici, Marko Božić, predstaviti će poslovanje golf igrališta u Sloveniji.

Sudionici će imati mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim liderima i golf stručnjacima na kraju oba panela.

Nakon pauze za ručak, održat će se golf edukacija za sve zainteresirane sudionike na Nogometnom igralištu NK Opatija, pod vodstvom vrhunskih golf učitelja.

Pozivamo Vas da nam pružite podršku i pratite razvoj najkonkurentnijeg i najatraktivnijeg oblika turizma – golf turizma. Bilo bi nam drago da nas podržite na ovoj Konferenciji u Opatiji, ali da nam se pridružite i na Konferencijama u Poreču (3.06.) i Zaprešiću (sredina listopada). Konferencije namjeravamo, zbog vrijedne i važne teme, organizirati svake godine u budućnosti te ih obogaćivati sa dodatnim lokacijama budućih igrališta.

Više informacija o golf konferencijama možete naći na : www.golftourismcroatia.com